Toppen av kvalitetsgarn – nå hos Fru Kvist

Mange mener at Isager er selveste toppen av kvalitetsgarn. Garn og oppskrifter selges i utvalgte butikker. Det er med stolthet vi kan fortelle at Fru Kvist er innlemmet i dette eksklusive selskap.

Fru Kvist er den enste forhandleren i Norge som fører alt fra Isager Yarn. Alle garnkvaliteter i alle farger. Du finner det også i nettbutikken. Er det noe du ønsker deg av Isager av oppskrifter og bøker kan du kontakte oss per mail. post@frukvist.no

Se flotte design med Isagergarn i boken «TOLV TRØJER FRA TVERSTED» av Marianne Isager.

Isagers grunnlegger, Marianne Isager, og hennes datter Helga Isager, eier Isager Yarn as, og begge står bak en rekke populære strikkebøker. Isager jobber sammen med en rekke kjente designere, blant andre Annette Danielsen, Susie Haumann og Charlotte Tøndering.

Kvalitet i høysetet

Isager velger seg de fineste kvaliteter av ullråvarer og skaper garn for håndstrikking, maskinstrikking, hekling, veving, broderi mm. Noen av kvalitetene er laget av ull fra danske sauer og spunnet i Danmark.

Fargeskalaen hos Isager garn er sammensatt slik at fargene passer sammen – og på tvers av kvaliteter. De utvikler meget sjelden nye farger, da det først og fremst er en nøye uttenkt skala som danner basisen i garnutvalget.

Siden mange av garnene er tynne, kan du blande forskjellige farger og kvaliteter og dermed lage unike håndverk, med egne spennende farger. Garnene har ikke oppgitt strikkefasthet og pinnestørrelse, med du kan sjekke på strikkefasthetsoversikten, å se på noen av de mange mulighetene for å tilpasse garn til ditt prosjekt.

Historien om Isager begynte med designeren Åse Lund Jensen (1920-1977), som etablerte et verksted i 1960 og jobbet med utgangspunktet for den danske håndtradisjonen. Hun hentet spesielt sin inspirasjon i den islandske og færøyiske strikkekulturen. I samarbeid med Henrichsens ullspinning komponerte hun et utvalg av kvalitetsgarn i ull. Hennes egne favoritter, Spinni og Jensen Garn, er i dag fremdeles en del av Isagers sortiment. Om du er nysgjerrig på mer om Isagers historie og opphav kan du lese mer på hjemmesidene deres.

Her ser du vårt utvalg av Isager-garn i nettbutikken